gyermekvedelem - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA      
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Karácsonyváró mikulás ünnepség
Az idei évben, 2016. december 10-én került megrendezésre a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálathoz tartozó nevelőszülői családokban nevelkedő gyermekek karácsonyváró, egyben mikulás ünnepsége Székesfehérváron, a Művészetek Háza színháztermében. A terem megtelt a meghívott családokkal és gyermekekkel. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Tóth Árpádné, aki a gyermekvédelmet jól ismerő szakmabeliként, és hosszú évek óta bőkezű támogatóként elkötelezett az intézmény és a hozzá kapcsolódó gondozási helyeken, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekek iránt. 
 
   
 
A rendezvényt a Gyermekvédelmi Központ táncos lábú dolgozóinak meglepetés műsora nyitotta meg, mely nagy tetszést aratott a nézőközönség körében. Köszönjük az élményt és az előadást munkatársainknak, amivel hozzájárultak a gyermekek aznapi öröméhez és szórakoztatásához. 
 
A zenés-táncos beköszönő műsorszámot követően Baruts Andrea, a Nevelőszülői Hálózat szakmai vezetője megnyitotta az ünnepséget, majd Deresné Tanárki Mária, a Gyermekvédelmi Központ igazgatója köszöntötte a vendégeket. 
 
   
 
A program díjátadó ünnepséggel folytatódott. Intézményünk azon nevelőszülők számára, akik munkájukat hivatásnak tekintve, kiemelkedő figyelemmel és szeretettel fordulnak a rájuk bízott gyermekek felé, évente odaítéli az Elfogadás Díját. Idén eddig két nevelőszülő, Lamikné Deák Polett és Szabó Lajosné kapták meg ezt az elismerést, példát állítva tevékenységükkel minden gyermekkel foglalkozó szülő, nevelőszülő és szakember számára. Ezen alkalommal sor került a harmadik díj átadására is, melyben Balogh Tibort és feleségét részesítette a Gyermekvédelmi Központ vezetősége. Gratulálunk és munkájukhoz, hivatásukhoz további sok örömöt, sikert és jó egészséget kívánunk! 
 
 
 
   

A díj átadását követően a Palacsinta zenekar szórakoztatta a lelkes gyermekközönséget, akik közül jópáran részesei lettek az előadásnak. Záró műsorszámként pedig közös énekkel hívogatták a gyermekek a Mikulást, aki meg is érkezett segítőivel és sok-sok ajándékcsomaggal, amiket a gyermekek kis műsora után ki is osztott számukra. 

   
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
   
 
 
 
   
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez a hangulatos és örömteli délelőtt a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány támogatásával valósulhatott meg, több, mint 300 állami gondoskodásban nevelkedő gyermek örömére. Köszönjük!