gyermekvedelem - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA      
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Mit jelent számodra a szabadság? - országos rajzkiállítás
2016. október 24-én a "Mit jelent számodra a szabadság?" című III. Országos Képzőművészeti Verseny kiállítás megnyitóval egybekötött díjátadó ünnepségen vettek részt szakmai egységeinkből a pályázó gyermekek Budapesten, a Bartók1 Galériában. A rendezvényen ünnepi köszöntőt mondott Czibere Károly államtitkár és Benedek István. Az ünnepi megnyitón állami gondoskodásban élő gyermekek adtak színvonalas műsort. 
 
A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat szakmai egységeiben élő gyermekek közül szép számmal nyújtották be rajzaikat, indultak a versenyen és értek el eredményeket.
 
A 10-16 éves korosztály egyik különdíját Rácz Rozália (III. számú szakmai egység, Előszállás) kapta, valamint a székesfehérvári 48 férőhelyes gyermekotthonban nevelkedő Pető Gábor alkotása 2. helyezést ért el a korosztályos indulók között. Az előszállási szakmai egységből kiállításra kerültek még Tóth Richárd, Sztojka Vanessza, Rácz Lőrinc és Roboz Kornél, valamint a II. számú. mezőfalvai szakmai egységből Czigler Zsófia alkotásai is. 
 
Büszkék vagyunk tehetséges gyermekeinkre és a felkészítésükben részt vevő munkatársainkra. Mindannyiótoknak gratulációnkat és köszönetünket fejezzük ki, ezúton is!