gyermekvedelem - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA      
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Államalapító Szent István Emlékérem és Díj 2016.
Idén, immár 13. alkalommal került odaítélésre az Államalapító Szent István Emlékérem és Díj Székesfehérváron. A díjat évről-évre olyan, a városban élő vagy oda kötődéssel bíró személy veheti át, aki lelkületével, munkásságával, tudásával, elhivatottságával, kitartásával és mások felé fordulásával, követve a szent istváni utat, példával szolgálhat valamennyiünk számára.  
 
   

Az előző évek díjazottjainak névsora is mutatja a díj rangját: Sobor Antal író, 2005: Fitz Jenő régész, 2006: Dosztál Béla ’56-os forradalmár, 2007: Martyn Gizella orvos és Sulyok János Ignác ciszterci szerzetes, 2008: Tóth Mihály, a Budapesti Műszaki Főiskola professzora, 2009: Ciszterci Szent István Gimnázium, Székesfehérvár, 2010: Szabó Lajosné tanítónő, 2011: Kiss János nagyprépost, helynök, 2012: Balsay István, Székesfehérvár volt polgármestere, 2013: Béres József, a Béres Zrt. elnöke, 2014: Rónai László idegsebész orvos, 2015: Kiss Melitta, a Magyar Örökség és Európa Egyesület titkára.

Az idei évben a díjat adományozó Kuratórium Deresné Tanárki Máriát, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatóját választotta a Szent István Emlékérem és Díj kitüntetettjeként. 
 
   

A díjátadó ünnepségre a Királyi Napok rendezvénysorozat keretében, 2016. augusztus 18-án került sor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház István termében. A rendezvényen részt vevők, köztük a város számos közéleti és intézményvezetője, a díjazott igazgató asszony munkatársai, barátai és családtagjai megtöltötték a dísztermet. 

 
 
 
  
 
 
 
   

   
 

   

   

 

Az ünnepséget a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat Nevelőszülői Hálózatában nevelkedő gyermekek megható és magas színvonalú műsora tette még meghittebbé.

   

   

   
 

   

Dr. Csurgai-Horváth József, a székesfehérvári Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója, mint kuratóriumi tag jelentette be a Szent István Emlékérem és Díj idei díjazottját, majd a díjátadást követően Deresné Tanárki Máriát Dr. Spányi Antal, székesfehérvári püspök úr, a Kuratórium elnöke, valamint Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú Város polgármestere elismerő és méltató szavakkal köszöntötte. Spányi Antal püspök úr elmondta, a díjazott személyében olyan embert ismert meg, "aki a szent király nyomán felelősséget visel másokért, nem önmagának él, hanem másokat akar segíteni, szeretni, Istentől kapott tehetségével." Dr. Cser-Palkovics András polgármester úr úgy fogalmazott, hogy Deresné Tanárki Mária "szakmai felkészültségével, olyan emberi tulajdonságok párosulnak, amelyek megadják azt a lelki erőt számára, hogy képes napi 24 órában segíteni és esélyt adni a nehéz sorsú gyermekeknek... Munkáját magas színvonalú szakmaiság, elkötelezettség, igényesség, lelkiismeretesség, becsületesség jellemzi. Munkaszeretete, lelkesedése példaértékű, amellyel kollégáit is motiválni képes." Az igazgató asszony az életpályájáról vetített kisfilm megtekintése után meghatottan köszönte meg a Díjat, az elismerést, a méltató szavakat és a segítséget, amit a munkájához kapott.  

   

   

 
 


   

   
   

   

/A fotók a www.szfvar.magyarkatolikus.hu, valamint a www.magyarkurir.hu és a www.szekesfehervar.hu weboldalakról származnak./

Deresné Tanárki Mária életútjáról a Székesfehérvári Egyházmegyei Stúdió által készített kis film ide klikkelve tekinthető meg.

Az igazgató asszonyt munkatársai is köszöntötték ezen alkalomból a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat tanévnyitó első nagy értekezlete során, 2016. szeptember 08-án, sok szeretettel és büszkeséggel gratulálva a rangos elismeréshez:

   

   
 

   

   
 

   

   
 

 Kedves Marika, szívből gratulálunk!