gyermekvedelem - PORTÁL VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA      
 
ingyenes felolvasó program letöltése    Váltás a grafikus oldalra
 
Képzéseink
 A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat, mint a gyermekvédelem területén működő intézmény, a felnőttképzésről szóló 2001. évi CI. Törvény 8§ - ában szabályozott felnőttképzést folytató intézmények nyilvántartásában szerepel, így nevelőszülők számára döntés- előkészítő programot, nevelőszülői tanfolyamot, valamit örökbefogadók számára tanfolyamot szervezhet.
A Fejér Megyei  Gyermekvédelmi Központ és TEGYESZ biztosítja a nevelőszülők felkészítését, képzését, továbbá szervezi a nevelőszülő továbbképzését,- a nevelőszülő működésétől kezdődően félévente legalább 6 órában - melyen a nevelőszülő köteles részt venni.
 
Képzés örökbefogadásra jelentkezőknek
Az örökbefogadói tanfolyam célja a résztvevők megismertetése az örökbefogadás társadalmi és jogi hátterével, az örökbe fogadható gyermekek speciális helyzetével, az örökbefogadással együtt járó konfliktusok kezelésének módjaival.
Az örökbefogadói tanfolyam időtartama 21 óra. A résztvevők a tanfolyam sikeres elvégzéséről a tanfolyamot szervező által kiadott tanúsítványt kapnak. A tanúsítványban szereplő tanfolyami képzettség megnevezése: örökbefogadó szülő. 
 
Képzés nevelőszülőnek jelentkezőknek
A nevelőszülőnek jelentkezők először 28 óra időtartamú döntés – előkészítő programon vesznek részt, melynek célja a nem vér szerinti családban nevelkedő gyermekekre és befogadó szülőkre vonatkozó alapvető ismeretek átadása, valamint annak eldöntése, hogy a jelentkező alkalmas-e befogadó szülőnek. Ezt követi egy 32 órás nevelőszülői tanfolyam, melynek célja a résztvevők felkészítése az ideiglenes hatállyal elhelyezett, nevelésbe vett gyermek, valamint az utógondozói ellátásban részesülő fiatal felnőtt saját háztartásban történő, teljes körű ellátására.
A nevelőszülői tanfolyam sikeres elvégzéséről a leendő nevelőszülők a tanfolyamot szervező által kiadott tanúsítványt kapnak. A tanúsítványban szereplő tanfolyami képzettség megnevezése: nevelőszülő.
 
Érdeklődni lehet:
Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat
8000 Székesfehérvár, Tüzér u. 6 tel: 06 22/ 315 130